Βοτουλινική Τοξίνη

Τι είναι τη βοτουλινική τοξίνη;

Η έγχυση βοτουλινικής τοξίνης είναι ευρέως διαδεδομένη και ελάχιστα επεμβατική ενέσιμη μέθοδος. Χρησιμοποιείται στην αισθητική ιατρική και είναι αποδεδειγμένη η ιδιότητά του να μειώνει ρυτίδες έκφρασης. Η ευρεία υιοθέτηση της μεθόδου επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα του.

Για την εφαρμογή της βοτουλινικής τοξίνης, χρειάζονται λίγα λεπτά ενώ τοπική αναισθησία δεν είναι πάντα απαραίτητη. Η αποτελεσματικότητα της βοτουλινικής τοξίνης έγκειται στην έγχυσή του, μέσω πολύ λεπτής βελόνας, στους μύες που οφείλονται οι ρυτίδες.

Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται η έγχυση βοτουλινικής τοξίνης;

Η βοτουλινική τοξίνη δεν περιορίζεται μόνο στο πρόσωπο και στη μείωση των ρυτίδων. Στις δυνατότητες της τοξίνης περιλαμβάνονται η βελτίωση του οβάλ του προσώπου (Nefertiti lift, αποκατάσταση υπερτροφίας μασητήρα μυ), η απαλλαγή από κεφαλαλγίες, η μείωση της υπεριδρωσίας, η αποκατάσταση της συμμετρίας στο πρόσωπο αλλά και η διόρθωση πολλών ειδών βλεφαρόσπασμου, βελτίωση ρυτίδων λύπης (marionette lines).

Πιθανές επιπλοκές από τα ενέσιμα:

Όπως όλα τα φάρμακα έτσι και οι ενέσιμες θεραπείες στο πρόσωπο  πιθανώς να προκαλέσει μία από τις παρακάτω επιπλοκές στο άτομο:

  • Ήπιο πόνο
  • Τοπικό οίδημα
  • Εκχύμωση

contact

contact