Υαλουρονικό Οξύ

Τι είναι το Υαλουρονικό οξύ;

Το Υαλουρονικό οξύ είναι μια γλυκοζαμινοπρωτεΐνη η οποία παράγεται φυσικά στον οργανισμό μας. Η διαδικασία των κυττάρων που παράγουν υαλουρονικό οξύ με την πάροδο του χρόνου μειώνεται.

Έχει την ιδιότητα να απορροφά το νερό αυξάνοντας τον όγκο του προσώπου.   Η αφυδάτωση που υφίσταται το δέρμα οδηγεί στο σχηματισμό λεπτών αλλά και βαθύτερων ρυτίδων.

Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται η θεραπεία με Υαλουρονικό Οξύ;

Η θεραπεία με Υαλουρονικό Οξύ, είναι αρκετά διαδεδομένη στην μείωση των ρινοπαρειακών αυλάκων και των  ρυτίδων στο  μεσόφρυο. Είναι αποτελεσματική μέθοδος και για την εξομάλυνση των περιοφθαμικών ρυτίδων έκφρασης αλλά και για βαθύτερες ρυτίδες που οφείλουν την εμφάνισή τους στο χρόνο. Είναι ικανό να καταπολεμά τις ρυτίδες γύρω από το στόμα αλλά και γενικότερα τις μικρές επιφανειακές και βαθιές ρυτίδες.

Επίσης, χρησιμοποιείται εκτεταμένα για την αύξηση του όγκου των χειλιών αλλά και για τα ζυγωματικά και τις παρειές. Τέλος η δράση του υαλουρονικού οξέος δεν περιορίζεται μόνο στην κάλυψη ρυτίδων αλλά και στην ενυδάτωση του προσώπου και το γέμισμα ουλών.

Πιθανές επιπλοκές από τα ενέσιμα:

Όπως όλα τα φάρμακα έτσι και οι ενέσιμες θεραπείες στο πρόσωπο  πιθανώς να προκαλέσει μία από τις παρακάτω επιπλοκές στο άτομο:

  • Ήπιο πόνο
  • Τοπικό οίδημα
  • Εκχύμωση

contact

contact