Ρινοπλαστική

Γιατί να προβείτε σε επέμβαση ρινοπλαστικής;

Σε περιπτώσεις που η μύτη είναι “στραβή”, “μεγάλη”,  “μακριά”, “χοντρή”, με “καμπούρα” ή αντιμετωπίζετε δυσχέρεια στην αναπνοή, ενδείκνυται η ρινοπλαστική.

Με τη ρινοπλαστική αντιμετωπίζονται αισθητικά και λειτουργικά προβλήματα στην περιοχή της μύτης. Η ρινοπλαστική βελτιώνει την όψη όλου του προσώπου και χαρίζει ξεκούραστο ύπνο και καλύτερη αναπνοή.

Ποια είναι η διαδικασία ρινοπλαστικής;

Η επέμβαση ρινοπλαστικής τελείται υπό γενική αναισθησία, με μικρή σχεδόν αδιόρατη τομή στην περιοχή της στυλίδας, κατά προτίμηση του Δρ. Σταμπολίδη (ανοικτή μέθοδος), ή και με τομές εντός των ρωθώνων (κλειστή μέθοδος). Παρέχεται έτσι πρόσβαση σε όλα τα χόνδρινα και οστέινα τμήματα της μύτης και στο διάφραγμα, ώστε να αντιμετωπιστούν τα αισθητικά και λειτουργικά ζητήματα.

Η ποικιλία τεχνικών ρινοπλαστικής στη φαρέτρα του Δρα Σταμπολίδη, εγγυώνται το άρτιο αποτέλεσμα.

Τι περιλαμβάνει η αποκατάσταση μετά τη ρινοπλαστική;

Μετά την επέμβαση ρινοπλαστικής, συνίσταται συνήθως παραμονή για 24 ώρες στην κλινική. Ο πρόσθιος επιπωματισμός (βαζελινούχος γάζα) αφαιρείται τη δεύτερη μέρα. Ο εξωτερικός νάρθηκας αφαιρείται 7 ημέρες μετά τη ρινοπλαστική, όπως και τα λιγοστά εξωτερικά ράμματα.

Μετά από 7-10 ημέρες από την επέμβαση, οπότε και υποχωρούν το έντονο οίδημα και οι εκχυμώσεις, είναι δυνατή η επιστροφή στην εργασία. Το άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα βελτιώνεται διαρκώς και για 6-9 μήνες μετά το χειρουργείο ρινοπλαστικής.

contact

contact