Μέθοδος FUE

Τι είναι η μέθοδος FUE;

Η τριχομεταμόσχευση με τη μέθοδο FUE, πρόκειται για την αισθητική επέμβαση που έχει κερδίσει το ανδρικό κοινό, σε σημείο να τη ζητούν πλέον με το όνομά της. Η μέθοδος FUE για την επίλυση του προβλήματος της τριχόπτωσης φαντάζει η ιδανική λύση για ένα από τα μεγαλύτερα αισθητικά προβλήματα των ανδρών του αιώνα μας και ίσως όχι άδικα.

Η πρώτη αναφορά της συγκεκριμένης μεθόδου για ευρύ κοινό έγινε την πρώτη δεκαετία του 2000, ωστόσο αρκετά χρόνια πριν η επιστημονική κοινότητα εργαζόταν πάνω σε μεθόδους μεταμόσχευσης μεμονωμένων τριχοθυλακίων.

Ποιες είναι οι διαφορές των μεθόδων FUE και FUT;

Πρόκειται για δύο μεθόδους μεταμόσχευσης μαλλιών με αρκετά κοινά σημεία και πανομοιότυπες διαδικασίες. Η μέθοδος FUT διαδόθηκε αρκετά πριν από τη μέθοδο FUE.

Η ειδοποιός διαφορά μεταξύ των δύο μεθόδων είναι ο τρόπος συλλογής του μοσχεύματος από τη δότρια περιοχή. Η  FUT περιλαμβάνει την αφαίρεση σειράς τριχοθυλακίων, με τμήμα δέρματος (με επακόλουθη γραμμική ουλή στο τριχωτό της κεφαλής) και τοποθέτησή τους στην περιοχή που χρειάζεται «γέμισμα».

Από την άλλη η μέθοδος FUE πραγματοποιείται με αφαίρεση τριχοθυλακίων ένα προς ένα από τη δότρια περιοχή και τοποθέτησή τους κατά τον ίδιο τρόπο στην περιοχή λήψης.

Δεν θα ήταν σωστό παρόλα αυτά να γίνεται σύγκριση των δύο μεθόδων, καθώς αποτελούν διαδικασίες που καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες.

Ποιοι είναι υποψήφιοι για μεταμόσχευση μαλλιών FUE;

Οι υποψήφιοι για τριχομεταμόσχευση με τη μέθοδο FUE είναι:

  • Άτομα που δε θέλουν να υποβληθούν σε επέμβαση με νυστέρι και προτιμούν μια λιγότερο επεμβατική μέθοδο.
  • Άτομα που πρέπει οπωσδήποτε να επιστρέψουν σε έντονη σωματική δραστηριότητα εντός λίγων ημερών.
  • Άτομα που έχουν υποβληθεί σε αποτυχημένη επέμβαση παλαιότερα και θέλουν να διορθώσουν το αποτέλεσμα.
  • Άτομα που θέλουν να καλύψουν μια ουλή στο τριχωτό της κεφαλής.
  • Άτομα που ενδιαφέρονται για μεταμόσχευση φρυδιών, βλεφάρων ή γενιών.

Συμπερασματικά, πρόκειται για μια εξαιρετικά χρήσιμη μέθοδο, η οποία στα «σωστά χέρια» μπορεί να βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να λύσουν το πρόβλημα της τριχόπτωσης που τους απασχολεί και να ανακτήσουν τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση.

Είναι σημαντικό η τριχομεταμόσχευση FUE να διενεργηθεί από ιατρό εξειδικευμένο και άρτια εκπαιδευμένο προκειμένου τα αποτελέσματα αν είναι επιτυχή.

contact

contact