Λιποαναρρόφηση-Λιπογλυπτική

H λιποαναρρόφηση είναι μια από τις πλέον δημοφιλείς διαδικασίες της πλαστικής αισθητικής χειρουργικής, τόσο στο Δυτικό κόσμο, όσο και στην Ανατολή. Πρόκειται για μια διαδικασία, η οποία συνήθως πραγματοποιείται για αισθητικού σκοπούς. Η αντιμετώπιση της τοπικής συσσώρευσης λίπους και η αναδιαμόρφωση τους σχήματος διάφορων σημείων του σώματος είναι ο βασικός στόχος της επέμβασης. Εδώ θα πρέπει να διευκρινιστεί πως η λιποαναρρόφηση δεν αποτελεί μέθοδο αντιμετώπισης της παχυσαρκίας ή απώλειας κιλών. Είναι μια επέμβαση, η οποία επιτυγχάνει έρχεται να αντιμετωπίσει περιπτώσεις τοπικού συσσώρευσης λίπους, όταν η δίαιτα και η γυμναστική αποδειχθούν αναποτελεσματικές.

 

Τι είναι λιποαναρρόφηση-λιπογλυπτική;

Λιποαναρρόφηση είναι η τεχνική αφαίρεσης τοπικού λίπους από συγκεκριμένη περιοχή με τη βοήθεια ειδικού ατραυματικού εργαλείου (κάνουλας), δια μικρής οπής (2-4 χιλ.) του δέρματος.

Κατά τη λιπογλυπτική δίδεται περαιτέρω έμφαση στην ανάδειξη ανατομικών γραμμών και αυλάκων, ώστε να φαίνεται το σώμα πιο καλλίγραμμο.

Χρησιμοποιώντας ειδικά τεχνάσματα και τεχνικές μικρολιποαφαίρεσης και μικρολιπομεταφοράς, μπορεί ο Δρ Σταμπολίδης να εμφανίσει το σώμα σας πιο αδύνατο και συνάμα πιο γραμμωμένο – μυώδες.

Ποια είναι η διαδικασία της κλασικής λιποαναρρόφησης;

Η λιποαναρρόφηση υπάγεται στην κατηγορία των Ελάχιστα Επεμβατικών Τεχνικών Πλαστικής Χειρουργικής.  Η επέμβαση διενεργείται υπό τοπική αναισθησία ή σε ορισμένες περιπτώσεις υπό μέθη.

Η διαδικασία της κλασικής λιποαναρρόφησης ξεκινά με τη δημιουργία μιας μικρής οπής (1 εκ.), από όπου εισέρχεται μια μακριά και λεπτή μεταλλική κάνουλα, η οποία εισέρχεται στο στρώμα λίπους, το οποίο επιθυμούμε να αναρροφήσουμε. Η κάνουλα συνδέεται με έναν σωλήνα, ο οποίος καταλήγει σε ένα δοχείο με κενό αέρος.

Ο Πλαστικός Χειρουργός που εκτελεί την επέμβαση, πραγματοποιεί παλινδρομικές κινήσεις και το μηχάνημα αναρρόφησης, συλλέγει το λίπος της περιοχής.

Οι μικρές οπές στο δέρμα λαμβάνεται μέριμνα ώστε να κρύβονται επιμελώς σε φυσιολογικές πτυχές. Η όλη διαδικασία διαρκεί 1-3 ώρες.

Εάν κριθεί αναγκαίο, και κατόπιν συνεννόησης με το Δρα Σταμπολίδη, μπορούν να χρησιμοποιηθούν επικουρικά συσκευές ενέργειας (energy based devices EBD), για παράδειγμα laser ή ραδιοσυχνότητα (smart lipo, vaser ) για βελτιστοποίηση του αποτελέσματος. Οι συσκευές αυτές μειώνουν το μετεγχειρητικό οίδημα και τις εκχυμώσεις και κυρίως βοηθούν στη ρίκνωση (σύσφιξη) του υπερκείμενου δέρματος.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 211 4080100

Ποια διαδικασία ακολουθείται πριν από τη λιποαναρρόφηση;

Πριν ξεκινήσει η διαδικασία για την επέμβαση  ο Πλαστικός Χειρουργός λαμβάνει πλήρες ιατρικό ιστορικό του ασθενούς. Συζητάει λεπτομερώς μαζί του σχετικά με τη διαδικασία, τις προσδοκίες και τις δυνατότητες της επέμβασης και λαμβάνονται ενδεικτικές φωτογραφίες. Όπως σε κάθε χειρουργική επέμβαση, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία του ασθενούς και η ασφάλεια της διαδικασίας, προτείνονται προληπτικές εξετάσεις, για τις οποίες θα σας ενημερώσει ο Ιατρός.

Τέλος, πριν την επέμβαση, ο ασθενής λαμβάνει λεπτομερείς οδηγίες τόσο για την προετοιμασία του πριν, όσο και για την περίοδο μετά την λιποαναρρόφηση.

Σε ποιες περιοχές μπορεί να γίνει λιποαναρρόφηση;

Η λιποαναρρόφηση μπορεί να εφαρμοσθεί σχεδόν σε κάθε περιοχή, με περίσσεια λίπους. Οι συνηθέστερες περιοχές είναι οι εξής:

  • Τράχηλος
  • Βραχίονες
  • Μαστοί (σε περιπτώσεις γυναικομαστίας)
  • Κοιλιακή χώρα
  • Πλάγια κοιλιακή χώρα
  • Οσφύς
  • Μηροί
  • Γλουτοί
  • Γάμπες

Τι περιλαμβάνει η αποθεραπεία μετά τη λιποαναρρόφηση;

Μετά την επέμβαση λιποαναρρόφησης – λιπογλυπτικής, δε χρειάζεται παραμονή στην κλινική.

Την ημέρα του χειρουργείου λιποαναρρόφησης συνίσταται ανάπαυση, ενώ από την επόμενη επιτρέπεται το ντους και η επιστροφή στην καθημερινή δραστηριότητα. Ήπια ενοχλήματα πόνου, ιδίως κατά την αλλαγή θέσης του σώματος, αντιμετωπίζονται με απλά αναλγητικά.

Επιστροφή στην εργασία μετά από 3-4 ημέρες και στο γυμναστήριο μετά από 7-10 ημέρες.

Απαραίτητη είναι η χρήση ελαστικού πιεστικού ενδύματος τις πρώτες 15 ημέρες 23 ώρες/24ωρο και τις επόμενες 15 ημέρες, μέχρι τη συμπλήρωση του μήνα, για 12ώρες/24ωρο.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα της λιποαναρρόφησης;

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της λιποαναρρόφησης είναι πως το αποτέλεσμά της είναι μόνιμο, καθώς τα λιποκύτταρα απομακρύνονται διά παντός από την περιοχή. Φυσικά η επέμβαση δεν μπορεί να αποτρέψει την πρόσληψη βάρους, ωστόσο μπορεί να εγγυηθεί την εξάλειψη του τοπικού πάχους στις προβληματικές περιοχές.

Κλείστε το ραντεβού σας σήμερα με τον Δρ. Νεκτάριο Σταμπολίδη, Πλαστικό Χειρουργό, και ενημερωθείτε πλήρως για τη διαδικασία και τα οφέλη της επέμβασης.

 

contact

contact