Λιποαναρρόφηση-Λιπογλυπτική

Τι είναι λιποαναρρόφηση-λιπογλυπτική;

Λιποαναρρόφηση είναι η τεχνική αφαίρεσης τοπικού λίπους από συγκεκριμένη περιοχή με τη βοήθεια ειδικού ατραυματικού εργαλείου (κάνουλας), δια μικρής οπής (2-4 χιλ.) του δέρματος.

Κατά τη λιπογλυπτική δίδεται περαιτέρω έμφαση στην ανάδειξη ανατομικών γραμμών και αυλάκων, ώστε να φαίνεται το σώμα πιο καλλίγραμμο.

Χρησιμοποιώντας ειδικά τεχνάσματα και τεχνικές μικρολιποαφαίρεσης και μικρολιπομεταφοράς, μπορεί ο Δρ Σταμπολίδης να εμφανίσει το σώμα σας πιο αδύνατο και συνάμα πιο γραμμωμένο – μυώδες.

Ποια είναι η διαδικασία λιποαναρρόφησης;

Η διαδικασία της λιποαναρρόφησης διενεργείται υπό τοπική αναισθησία ή σε ορισμένες περιπτώσεις υπό μέθη.

Οι μικρές οπές στο δέρμα λαμβάνεται μέριμνα ώστε να κρύβονται επιμελώς σε φυσιολογικές πτυχές. Η όλη διαδικασία διαρκεί 1-3 ώρες.

Εάν κριθεί αναγκαίο, και κατόπιν συνεννόησης με το Δρα Σταμπολίδη, μπορούν να χρησιμοποιηθούν επικουρικά συσκευές ενέργειας (energy based devices EBD), για παράδειγμα laser ή ραδιοσυχνότητα (smart lipo, vaser ) για βελτιστοποίηση του αποτελέσματος. Οι συσκευές αυτές μειώνουν το μετεγχειρητικό οίδημα και τις εκχυμώσεις και κυρίως βοηθούν στη ρίκνωση (σύσφιξη) του υπερκείμενου δέρματος.

Σε ποιες περιοχές μπορεί να γίνει λιποαναρρόφηση;

Λιποαναρρόφηση μπορεί να πραγματοποιηθεί στην περιοχή του τραχήλου, στους βραχίονες, στο μαστό (περιπτώσεις γυναικομαστίας), στην κοιλιακή χώρα, στην πλάγια κοιλιακή χώρα, την οσφύ, τα ψωμάκια – γλουτούς, στους μηρούς και τις γάμπες.

Τι περιλαμβάνει η αποθεραπεία μετά τη λιποαναρρόφηση;

Μετά την επέμβαση λιποαναρρόφησης – λιπογλυπτικής, δε χρειάζεται παραμονή στην κλινική.

Την ημέρα του χειρουργείου λιποαναρρόφησης συνίσταται ανάπαυση, ενώ από την επόμενη επιτρέπεται το ντους και η επιστροφή στην καθημερινή δραστηριότητα. Ήπια ενοχλήματα πόνου, ιδίως κατά την αλλαγή θέσης του σώματος, αντιμετωπίζονται με απλά αναλγητικά.

Επιστροφή στην εργασία μετά από 3-4 ημέρες και στο γυμναστήριο μετά από 7-10 ημέρες.

Απαραίτητη είναι η χρήση ελαστικού πιεστικού ενδύματος τις πρώτες 15 ημέρες 23 ώρες/24ωρο και τις επόμενες 15 ημέρες, μέχρι τη συμπλήρωση του μήνα, για 12ώρες/24ωρο.

contact

contact