Κοιλιοπλαστική

Τι είναι η κοιλιοπλαστική;

Η κοιλιοπλαστική είναι η επέμβαση που αντιμετωπίζει την περίσσεια δέρματος, λίπους καθώς και τις ραγάδες στην κοιλιακή χώρα. Η κοιλιοπλαστική βελτιώνει το περίγραμμα της κοιλιακής χώρας, ενεργώντας σε κάθετο και οριζόντιο επίπεδο, και συσφίγγει τη θήκη των κοιλιακών μυών.

Η κοιλιοπλαστική ενδείκνυται μετά από μαζική απώλεια βάρους ή μετά από τεκνοποίηση. Δεν αποτελεί μέθοδο αδυνατίσματος.

Τύποι κοιλιοπλαστικής – διαδικασία:

• Τυπική κοιλιοπλαστική

Κατά την τυπική κοιλιπλαστική, διενεργείται τομή στο υπογάστριο, μεταξύ των λαγόνιων ακρολοφιών (κρυμμένη τομή μέσα στο εσώρουχο), και αφαίρεση δέρματος και υποδόριου λίπους μεταξύ ομφαλού και εφηβαίου. Ο ομφαλός με τη βάση του διατηρείται και μεταφέρεται στη νέα του θέση. Η διαδικασία γίνεται με γενική αναισθησία, διαρκεί περίπου 3 ώρες και είθισται παραμονή για 1 βράδυ στην κλινική.

• Mini κοιλιοπλαστική

Κατά τη mini κοιλιοπλαστική, η τομή είναι μικρότερη σε μήκος και ο ομφαλός παραμένει στη θέση του. Συνήθως πραγματοποιείται υπό μέθη και δεν απαιτείται παραμονή στην κλινική.

Η κοιλιοπλαστική , όπως προτείνει ο Δρ Σταμπολίδης, μπορεί να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση στα πλάγια κοιλιακά τοιχώματα ή/ και την οσφύ για μεγαλύτερη βελτίωση του περιγράμματος του κορμού.

Τι περιλαμβάνει η αποθεραπεία μετά κοιλιοπλαστική;

Μετά την επέμβαση κοιλιοπλαστικής συνίσταται παραμονή στο σπίτι για 3-4 ημέρες. Η επιστροφή στην εργασία πραγματοποιείται 1 εβδομάδα μετά την επέμβαση κοιλιοπλαστικής.

Τα όποια εξωτερικά ράμματα αφαιρούνται μετά 12-14 ημέρες. Προτείνεται η χρήση ελαστικού ενδύματος (κορσέ) για 4 εβδομάδες, και η πλήρης και έντονη σωματική δραστηριότητα μετά 4-6 εβδομάδες.

contact

contact