Βλεφαροπλαστική

Τι είναι η βλεφαροπλαστική;

Η βλεφαροπλαστική είναι τεχνική που αντιμετωπίζει τα σημάδια κόπωσης ή γήρανσης στην περιοχή των βλεφάρων. Λόγω ηλικίας ή εξαιτίας κληρονομικής προδιάθεσης παρατηρούνται χαλάρωση και περίσσεια δέρματος στα βλέφαρα, ρυτίδες και “σακούλες” κάτω από τα μάτια.

Με αυτή τη χειρουργική επέμβαση μπορεί να αντιμετωπιστεί το κουρασμένο, ταλαιπωρημένο βλέμμα και συνεπώς να ανανεωθεί όλη η όψη του προσώπου.

Ποια είναι η διαδικασία βλεφαροπλαστικής:

Η βλεφαροπλαστική πραγματοποιείται υπό τοπική αναισθησία, και σε ορισμένες περιπτώσεις σε συνδυασμό με μέθη, χωρίς ανάγκη παραμονής στην κλινική.

Επιπλέον μπορεί να διενεργηθεί στα άνω, ή στα κάτω βλέφαρα ή και συνδυαστικά.

Κατά την βλεφαροπλαστική οι τομές “κρύβονται” στην άνω βλεφαρική πτυχή ή ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες ή και εντός του επιπεφυκότος, οπότε και καθίστανται αδιόρατες.

Η περίσσεια δέρματος αφαιρείται με ακρίβεια, ενώ η περίσσεια λιπώδους ιστού αφαιρείται ή κατά νεότερες τεχνικές, ανακατανέμεται. Η ακρίβεια, η γνώση και η λεπτότητα των χειρουργικών χειρισμών του Δρ Σταμπολίδη, εγγυώνται το άρτιο αποτέλεσμα.

Οδηγίες μετά βλεφαροπλαστική

Μετά την επέμβαση συνίσταται παγοθεραπεία, κατάκλιση με ανάρροπη θέση κεφαλής, αποφυγή έντονης σωματικής δραστηριότητας για 2 ημέρες και αποφυγή καπνίσματος.

Η επιστροφή στην εργασία πραγματοποιείται  4-5 ημέρες μετά την επέμβαση.

contact

contact