Βλεφαροπλαστική

Η βλεφαροπλαστική είναι τεχνική που αντιμετωπίζει τα σημάδια κόπωσης ή γήρανσης στην περιοχή των βλεφάρων. Λόγω ηλικίας ή εξαιτίας κληρονομικής προδιάθεσης παρατηρούνται χαλάρωση και περίσσεια δέρματος στα βλέφαρα, ρυτίδες και “σακούλες” κάτω από τα μάτια.

Με αυτή τη χειρουργική επέμβαση μπορεί να αντιμετωπιστεί το κουρασμένο, ταλαιπωρημένο βλέμμα και συνεπώς να ανανεωθεί όλη η όψη του προσώπου.

 

Η γήρανση των ματιών

Η γήρανση των ματιών είναι ιδιαίτερα εμφανής λόγω της θέσης τους στο κέντρο του προσώπου. Οι ρυτίδες (πόδι της χήνας), οι σακούλες κάτω από τα μάτια και τα βλέφαρα που παρουσιάζουν μια πτωτική τάση, διαμορφώνουν τη συνολική εικόνα του προσώπου, δείχνοντάς το γερασμένο και κουρασμένο.

Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι ιδιαίτερα λεπτό, γεγονός που καθιστά ακόμα και τις λεπτές γραμμές ιδιαίτερα ορατές. Ο λιπώδης ιστός διογκώνει το χαλαρό δέρμα προς τα έξω (σακούλες κάτω από τα μάτια), τα βλέφαρα βυθίζονται ολοένα και περισσότερο, ενώ σε ακραίες περιπτώσεις προκαλούν ακόμη και προβλήματα όρασης.

Η ταχύτητα γήρανσης των ματιών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την οικογενειακή προδιάθεση. Οι ενεργές εκφράσεις του προσώπου, η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία και το κάπνισμα επιταχύνουν επίσης τη διαδικασία

Ποια είναι η διαδικασία βλεφαροπλαστικής:

Η βλεφαροπλαστική πραγματοποιείται υπό τοπική αναισθησία, και σε ορισμένες περιπτώσεις σε συνδυασμό με μέθη, χωρίς ανάγκη παραμονής στην κλινική.

Επιπλέον μπορεί να διενεργηθεί στα άνω, ή στα κάτω βλέφαρα ή και συνδυαστικά.

 

Κατά την βλεφαροπλαστική οι τομές “κρύβονται” στην άνω βλεφαρική πτυχή ή ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες ή και εντός του επιπεφυκότος, οπότε και καθίστανται αδιόρατες.

Η περίσσεια δέρματος αφαιρείται με ακρίβεια, ενώ η περίσσεια λιπώδους ιστού αφαιρείται ή κατά νεότερες τεχνικές, ανακατανέμεται. Η ακρίβεια, η γνώση και η λεπτότητα των χειρουργικών χειρισμών του Δρ. Σταμπολίδη, εγγυώνται το άρτιο αποτέλεσμα.

 

Οδηγίες και ανάρρωση μετά τη βλεφαροπλαστική

Μετά την επέμβαση συνίσταται παγοθεραπεία, κατάκλιση με ανάρροπη θέση κεφαλής, αποφυγή έντονης σωματικής δραστηριότητας για 2 ημέρες και αποφυγή καπνίσματος.

Η επιστροφή στην εργασία πραγματοποιείται  4-5 ημέρες μετά την επέμβαση.

Ο ασθενής θα επανεξεταστεί από τον ιατρό 10 μέρες μετά το χειρουργείο από τον ιατρό και θα αφαιρεθούν τα ράμματα.

Το αποτέλεσμα της βλεφαροπλαστικής διαρκεί για τουλάχιστον 8 – 10 χρόνια. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, έχει αποβεί μόνιμο.

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία για βλεφαροπλαστική. Συνήθως τα άτομα τα οποία υποβάλλονται σε αυτή την επέμβαση είναι άνω των 40 ετών. Αυτό συμβαίνει διότι όσο ήμαστε ακόμα νέοι το δέρμα μας είναι σκληρό και ανελαστικό. Αντίθετα καθώς περνάνε τα χρόνια χάνει την ελαστικότητα του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα βλέφαρά μας να κρεμάνε. Είναι εξίσου πιθανό το άνω βλέφαρο να κρέμεται σε τέτοιο σημείο που εμποδίζει την όρασή μας. Αντίστοιχα το κάτω βλέφαρο, όταν χαλαρώσει, δημιουργεί ρυτίδες. Για αυτούς λοιπόν τους λόγους τα άτομα που κάνουν βλεφαροπλαστική είναι μετά της μέσης ηλικίας.

Ποια τα οφέλη της βλεφαροπλαστικής;

Το πρόσωπο φαίνεται νεότερο και αναζωογονημένο. Πολλοί ασθενείς αναφέρουν πως βελτιώνεται η όρασή τους μετά την επέμβαση καθώς το άνω το βλέφαρο τους μείωνε το οπτικό πεδίο. Γενικά αυξάνετε η αυτοπεποίθηση του ασθενή.

Ενημερωθείτε πλήρως για την διαδικασία, την προετοιμασία και τα αποτελέσματα της βλεφαροπλαστικής από τον ειδικό πλαστικό χειρούργο Δρ. Νεκτάριο Σταμπολίδη. Επικοινωνήστε για να κλείσετε το ραντεβού σας σήμερα.

 

contact

contact