Ανόρθωση Μαστών

Τι είναι η Ανόρθωση Μαστών (Μαστοπηξία);

Η Ανόρθωση Μαστών (Μαστοπηξία), έχει ως μοναδικό στόχο την αποκατάσταση του σχήματος του στήθους. Παράλληλα η επέμβαση της ανόρθωσης μαστών, αποβλέπει στη βελτίωση της σφριγηλότητας του δέρματος στην περιοχή του στήθους.

Έτσι πρωταρχικός στόχος της Μαστοπηξίας είναι η επαναφορά της μεστότητας του μαστού. Διατηρώντας τον όγκο του και επαναφέροντας την θηλή στην θέση που ήταν αρχικά.

Πολλές φορές η συγκεκριμένη επέμβαση συνδυάζεται με αυξητική ή μειωτική μαστών. Αυτός ο συνδυασμός εξαρτάται κατ’ αποκλειστικότητα από την ασθενή και από το πόσο ευχαριστημένη είναι με τον όγκο του στήθους της.

Τα ανωτέρω θα συζητηθούν σε κατ’ ιδίαν συζήτηση, όπου και η ενδεδειγμένη θεραπεία εξατομικεύεται.

Σε ποιους απευθύνεται η Ανόρθωση Μαστών;

Η Ανόρθωση Μαστών απευθύνεται σε γυναίκες που θέλουν να αποκτήσουν ένα άψογο στήθος, ανακτώντας την αυτοπεποίθησή τους και τη θηλυκότητά τους.

Οι κύριες αιτίες της πτώσης του στήθους είναι η χαλάρωση του δέρματος λόγω της ηλικίας. Επιπλέον υπάρχουν παράγοντες που ωθούν στην πτώση του στήθους είναι. Τέτοιοι παράγοντες είναι, η κακή ποιότητα δέρματος, το κάπνισμα, η εγκυμοσύνη και οι θηλασμοί, οι αυξομειώσεις βάρους όπως και το μεγάλο μέγεθος του στήθους.

Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται κατά την Ανόρθωση Μαστών (Μαστοπηξία);

Σε πρώτο στάδιο και πριν την επέμβαση Ανόρθωσης Μαστών, είναι απαραίτητος ο προεγχειρητικός έλεγχος. Ο έλεγχος περιλαμβάνει γενικές εξετάσεις αίματος ακτινογραφία θώρακα, ηλεκτροκαρδιογράφημα, καρδιολογική κλινική εξέταση και μαστογραφία ή υπέρηχο μαστών.

Επιπλέον, για την πραγματοποίηση της επέμβασης, η αναισθησία που επιλέγεται είναι η γενική ενώ η διάρκεια της επέμβασης δεν ξεπερνά τις 2-3 ώρες.

Όπως γίνεται κατανοητό και από την ονομασία της επέμβασης, κατά την τεχνική της Μαστοπηξίας κινητοποιείται ο μαστός και η θηλή προς τα πάνω. Στη συνέχεια ο χειρουργός προχωρεί στην αφαίρεση της περίσσιας του δέρματος.

Οι τομές είναι πολύ διακριτικές και περιορίζονται γύρω ή κάτω από τη θηλή ενώ ο θηλασμός δεν επηρεάζεται. Τα σημάδια, σε 6-9 μήνες εξαλείφονται.

Σε πόσο διάστημα η ασθενής επιστρέφει στην καθημερινότητα της μετά την Ανόρθωση Μαστών;

Η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην καθημερινότητα της σε 2-3 ημέρες. Μάλιστα, μέσα σε ένα μήνα μπορεί να ξεκινήσει πλήρη και έντονη σωματική δραστηριότητα.

Το διάστημα νοσηλείας είναι πολύ μικρό, ίσως να χρειαστεί μία μέρα νοσηλείας. Επίσης τα εξωτερικά ράμματα, εάν χρησιμοποιηθούν, αφαιρούνται τις επόμενες 12-14 ημέρες.

Η Ανόρθωση Μαστών, αν και αποτελεί μία από τις πιο συνήθεις επεμβάσεις που επιλέγουν οι γυναίκες, είναι αναγκαίο να πραγματοποιείται από εξειδικευμένο Πλαστικό Χειρουργό.

Τα αποτελέσματα και η άρτια αισθητική εικόνα του στήθους, έγκεινται στην πείρα και την κατάρτιση του Ιατρού που διενεργεί την επέμβαση.

 

contact

contact